Ние Ви предлагаме онлайн форум за емоционална и информационна взаимопомощ. Платформата е отворена за всеки българин, който е инфектиран с ХИВ. В нея могат да бъдат обсъждани предизвикателствата при научаването на диагнозата, разкриването пред близките, адаптацията към вируса, антиретровирусната терапия и страничните ефекти от нея, както и всичко свързано с ежедневието и ХИВ.


ПРОЦЕДУРА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

1. Съберете кураж да станете част от общност на хора, които, също като Вас, са носители на ХИВ.

2. Попълнете регистрационната форма на форума. Изберете си потребителско име, парола и посочете електронна поща, на която да получите имейл за активацията на Вашия профил във форума. Вашата електронна поща ще бъде видима само за администратора на форума. Необходимо е електронната поща да е реална, тоест да съществува, но не е задължително да е официалният Ви имейл (можете да регистрирате специално имейл само за целите и комуникацията в този форум).

3. След като се регистрирате, на посочената от Вас електронна поща, ще получите имейл за потвърждение на регистрацията.

4. При кликване върху линка, ще бъдете регистрирани.

5. За да ползвате пълноценно форума, трябва да бъде извършено потвърждение на направената от Вас регистрация и от консултант на Центъра за сексуално здраве. Тази стъпка е описана подробно и ще я видите, след като активирате профила си

Следващи стъпки след регистрацията

В този форум от изключителна важност е конфиденциалността. Ние трябва да се уверим, че сте пациент с ХИВ, за да Ви дадем възможност да станете част от участниците в този форум, които могат пълноценно да коментират и участват.

Сега е необходимо да се свържете с консултант от Центъра за сексуално здраве на Сдружение “Здраве без граници” (тел. 02 952 33 99).

Консултант от центъра (Елена Биринджиева или Анелия Ангелова) ще проведе кратък разговор с Вас. Разговорът ще е напълно конфиденциален.

В телефонния разговор с него кажете потребителското име, с което сте се регистрирали във форума.

Вашият профил ще бъде активиран до 3 часа след потвърждението.

Едва след като бъде потвърдена регистрацията Ви, Вие ще сте пълноправен участник във форума. Можете да създавате теми, да коментирате, както и да се свързвате чрез лични съобщения с други потребители на форума.

Бихме искали да Ви информираме, че достъпна за останалите регистрирани потребители е информацията, която Вие решите да споделите с потребителите, ако направите промени в профила си чрез менюто “Потребителски панел”. Препоръчваме Ви да не посочвате информация, която може да разкрие Вашата самоличност.

Модератори на форума са консултанти по ХИВ в сдружение “Здраве без граници”. Ролята на модераторите във форума е да следят за добрия тон, да насочват дискусиите и да създават условия за пълноценен диалог. При необходимост и при възможност като модератори могат да бъдат включвани специалисти (медици, например), които да отговарят за определена тема, без да виждат останалото съдържание. Допускането до форумната част на нови потребители ще се случва само след потвърждение на потребителското име от Ели и Нели.

Знаем, че сте изкушени да се запознаете с други членове на форума, може би ще имате желание да продължите комуникацията извън нашето онлайн пространство. Ние не насърчаваме това и сме длъжни да Ви информираме, че това е Ваше лично решение и Ваш личен риск. От нас – Ели, Нели, както и от администратора на форума, по никакъв начин няма да излиза информация за това кой стои зад определен никнейм, нито каквито и да е детайли, свързани с неговата самоличност.

Бъдете здрави,
Сдружение “Здраве без граници”