Още три дни за преглед за хепатит при нас

Всичко започва от…
Европейската седмица за изследване за ХИВ и вирусен хепатит, която тази година ще се проведе между 18 и 25 ноември. Доказала се като успешна инициатива първоначално само за ХИВ, през последните две години тя се фокусира и върху вирусните хепатити, за които обществото е все още слабо информирано.
#МръдниСиПръста е…
онлайн кампания, която цели да доведе до Центъра за сексуално здраве максимално голям брой хора, готови да се изследват за хепатит С. Респективно – да спаси максимално голям брой животи.
Правилата са прости – първо, всеки желаещ трябва да дойде до Центъра за сексуално здраве, за да си направи тест за хепатит С. След това, избира един от стикерите, изработени специално за кампанията, и го залепя върху лепенката на пръста, от който му е взета кръв. На финала трябва да си направи снимка и да я публикува във фейсбук с #МръдниСиПръста и предизвикателство към трима свои приятели да направят същото.
А изследването може да се направи…
бързо, безплатно и анонимно в Център за сексуално здраве на ул. “Цар Самуил” 111. Освен за хепатит С, се предлагат тестове и за ХИВ и хепатит В.

Остават още три дни за твоя преглед:

23.11.2016 13:00 – 17:00 часа
24.11.2016    8:30 -13:30 часа
25.11.2016 13:00 – 17:00 часа
Българското участие в Европейската седмица е по инициатива на Сдружение ХепАктив и Сдружение „Здраве без граници“.