Участваме в Life Ball – едно от най-големите благотворителни събития за ХИВ/СПИН в света

Председателят на сдружение “Здраве без граници” Елена Биринджиева ще участва в Life Ball – едно от най-големите благотворителни събития за ХИВ/СПИН в света. Тази година то ще се проведе във Виена, Австрия, като освен културната програма се планира и конференция на дарителите, на която ще се обсъдят приоритетите за борбата със СПИН в света.

Още от старта си през 1993 г. всяка година благотворителното събитие се ангажира с премахването на табутата и с непрекъсната борба срещу ХИВ и СПИН, както и със справянето със социалнополитическите проблеми, свързани с инфекцията. Нетната печалба от 23-ия Лайф Бей през 2015 г. (2,3 милиона евро) бе дарена за национални и международни проекти за ХИВ и СПИН. Тези национални и международни проекти подкрепят конкретни усилия на различни професионалисти и държави за намаляване на последиците от вируса.

Град Виена щедро подкрепя и допринася за Life Ball. Безвъзмездно предоставената за събитието градска зала на Виена демонстрира разбирането, отношението и подкрепата на австрийската столица към космополитността, толерантността и социалната отговорност.

The Life Ball е международна платформа на организации, ангажирани с ХИВ/СПИН.  През 2017 г. LIFE + си сътрудничи с:

  • AmfAR, нестопанска организация, създадена от Елизабет Тейлър, фокусирана върху превенцията на ХИВ и обучението на специалисти, ангажирани с борбата с вируса. От 1985 г. amfAR инвестира повече от 366 млн. долара в своята мисия – да се спре епидемията чрез иновативни изследвания. Организацията финансира близо 2 000 изследователски екипа по целия свят.
  • Фондация “Елтън Джон” (EJAF). Днес EJAF е един от водещите в света неправителствени организации за ХИВ/СПИН, която е инвестирала повече от 150 милиона евро за подкрепа на програми срещу последиците от вируса. Организацията подкрепя дейности в Камбоджа, Кения, Русия, Замбия, Южна Африка, Танзания, Уганда и Украйна.
  • Sentebale е благотворителна организация от Южна Африка, която е основана през 2006 година от британския принц Хари. Целта на организацията е да помогне на децата, които са най-уязвими от ХИВ пандемията, особено онези, които живеят в крайна бедност. В Африка ХИВ остава водеща причина за смърт сред 10- до 19-годишните, показват данните на международните организации.

Вижте емоцията на събитието: