CheckPoint София насърчава ХИВ изследването с покани за партита

CheckPoint София, в партньорство с GLAS и ЛГБТ „Действие“, насърчава изследването за ХИВ сред гей мъжете с покани за денс партита, кинопрожекции и тематични събития. Инициативата #trustme стартира през септември и ще продължи една година. Насочена е към МСМ (мъже, правещи секс  с мъже) общността. В рамките на кампанията ще бъдат предоставяни безплатни билети за достъп до значими ЛГБТИ събития, като първото от тях е HIGH VAULTAGE PARTY на 6 октомври 2018 г. в „Ялта“.

„Изследването за ХИВ е ключово важно за гей общността, защото тя е сред най-уязвимите. С инициативата ни #trustme всички, които сме ангажирани с ХИВ, искаме да покажем нов подход към насърчаването на изследванията“, коментира Елена Биринджиева, управител на CheckPoint София.

Всеки МСМ може да се включи в инициативата и да получи своя безплатен билет за парти, като единственото условие е да се изследва за ХИВ в CheckPoint София (ул. Цар Самуил 111). Важно е да се отбележи, че може да се получи само 1 покана в рамките на 3 месеца – препоръчителният срок за регулярно тестване за ХИВ.

Календар на събитията, условията на кампанията и подробности можете да видите на www.trustme.checkpointsofia.info